Over Eric

 

Eric Wewerinke (1973) groeide op in het Groene Hart (Nieuwkoop) en in de Achterhoek (Eibergen). Na zijn middelbare school studeerde hij Bedrijfskunde aan de Rijksuniversteit Groningen, waarin hij een tussenjaar nam om een half jaar over land naar India te reizen. Vlak na deze reis vond de zeiltocht plaats waarop het boek Zwarte golven is gebaseerd.

Tijdens het vervolg van zijn studie verbleef hij onder meer in Macau en Kuala Lumpur. Na zijn afstuderen woonde en werkte hij een korte periode in Japan (Tokyo),waarna hij terugkeerde naar Nederland om voor Philips als marketeer te werken.

Twintig jaar lang werkte hij op zowel internationaal als lokaal niveau voor merken als Doritos, Duyvis en Bavaria en was hij verantwoordelijk voor campagnes zoals die van 0.0% bier met Charlie Sheen. Op dit moment helpt hij grote én kleine bedrijven en organisaties met hun marketing en merkstrategie vanuit zijn bedrijf WIMMC (Wewerinke Interim Management & Marketing Consulting).

De laatste jaren heeft hij zijn werkzaamheden als marketeer gecombineerd met het schrijven van zijn debuut ‘Zwarte golven’. Eric is getrouwd en woont in Amsterdam.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram