top of page

Over Eric

 

Eric Wewerinke (1973) groeide op in het Groene Hart (Nieuwkoop) en in de Achterhoek (Eibergen). Na zijn middelbare school studeerde hij Bedrijfskunde aan de Rijksuniversteit Groningen, waarin hij een tussenjaar nam om over land naar India te reizen. Vlak na deze reis vond de zeiltocht plaats waarop het boek Zwarte golven is gebaseerd.

Tijdens het vervolg van zijn studie verbleef hij onder meer in Macau en Kuala Lumpur. Na zijn afstuderen woonde en werkte hij een korte periode in Japan (Tokyo),waarna hij terugkeerde naar Nederland om voor Philips als marketeer te werken.

Twintig jaar lang werkte hij op zowel internationaal als lokaal niveau voor merken als Doritos, Duyvis en Bavaria en was hij verantwoordelijk voor campagnes zoals die van 0.0% bier met Charlie Sheen. Op dit moment helpt hij grote én kleine bedrijven met hun marketing en merkstrategie en heeft hij zijn eigen smoothie en kombucha merken gelanceerd.

De laatste jaren combineert hij zijn werk als als marketeer met schrijven. Na het succes van zijn debuut ‘Zwarte Golven’ werkt hij aan zijn volgende boek. Eric woont in Amsterdam.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

EW

bottom of page